Popis produktu First Austria FA 5130-2 INOX 2v1
S tímto elektrickým hrncem zvládnete rychlé, energeticky úsporné a zdravé vaření zeleniny, masa, ryb, brambor a dalších potravin na mnoho způsobů bez ztráty vitamínů a minerálů. Elektrický tlakový hrnec First Austria FA 5130-2 2v1 v novém provedení z oceli v antracitově šedé barvě přichází s komfortní výbavou : 12 automatických programů Rýže, Maso / Dušení, Fazole / Chilli, Vaření v páře, Konzervování, Tlakové vaření, Sous-Vide, Pomalé vaření, Příprava Jogurtu, Sauté (restování), Pečení, Sterilizování, integrovaná funkce časovače, extra funkce udržení tepla, a digitální programování, obsah 6L. Je vhodný pro rychlé, energeticky úsporné a zdravé vaření zeleniny, masa, ryb, brambor a dalších potravin - do měkka, bez ztráty vitamínů a minerálů díky krátkému času přípravy. Úspora oproti klasickému vaření je cca 60-70% elektrické energie. Součástí dodávky je kuchařka - 8 základních receptů.
- elektrický tlakový hrnec
- objem 6 litrů
- příkon: 1000W
- nerezová ocel v šedé barvě
- automatické vypnutí
- bezpečnostní otevírání a zavírání
- funkce odložený start až 24 hodin
- nastavitelná doba varu
- digitální programování množství vařených potravin
- 12 automatických programů
- digitální ovládací panel
- digitální programování času a porcí - možnost nastavení jak času, tak počtu porcí 1-3, 4-7, 8-12
- digitální programování teploty varu
- protiskluzové nožky na spodní části pro bezpečné postavení
- bezpečnostní zavírání i otevírání
- vnitřní nádoba je z hliníku, potaženého nepřilnavým povrchem
- součástí balení napařovací vložka, napařovací mřížka, lžíce, odměrka
- orientační rozměry: 33x33x32 cm
- váha: 5,7 kg
- vnitřní nádoba je výjimatelná pro snadné čistění
- programy: Rýže, Maso / Dušení, Fazole / Chilli, Vaření v páře, Konzervování, Tlakové vaření, Sous-Vide, Pomalé vaření, Příprava Jogurtu, Sauté (restování), Pečení, Sterilizování
- polohovatelný parní ventil pro dosažení správného tlaku
- součástí dodávky je český návod k obsluze a kuchařka - 8 základních receptů na inspiraci s vařením v tlakovém hrnci: piškotová buchta, vánoční štola, dušená rýže, vařené těstoviny, vařené brambory, zeleninová polévka, boloňské špagety, vepřové na houbách.
- Rýže (Rice) 8-16 min, 125-145°C. Čas se liší podle množství rýže.
- Maso / dušení (Meat/Stew) 20-45 min, 155-160°C. Čím déle maso dusíte, tím je křehčí.
- Fazole (Bean/Chilli) 20-40 min, 155-160°C. Pro všechny druhy fazolí, hrášku a dalších luštěnin.
- Vaření v páře (Steam) 3-20 min, 155-160°C. Využití jako parní hrnec pro vaření bez přidání tuku.
- Konzervování (Canning) 1-60 minut, 155-160°C.
- Tlakový hrnec (Pressure Cook) 1-99 minut, 155-160°C. Doba varu závisí na množství a druhu potravin.
- Sous Vide 1-10 hodin, 25-90°C. Sous Vide je příprava potravin ve vakuovém sáčku při nízké teplotě. Teplota je nastavitelná.
- Pomalé vaření (Slow Cook) 3-6 hodin, 93-96°C. Mezitím co budete pryč, se jídlo bude připravovat samo. Pomalé vaření zachová bohatou chuť, šťavnatost i všechny živiny potravin.
- Příprava jogurtu (Yoghurt) 6-10 hodin, 38-40°C. S tímto programem využijete hrnec jako běžný jogurtovač a všechnypřísady jogurtu pak máte pod kontrolou.
- Sauté (restování) 20 až 40 minut, 155-160°C. S tímto jediným programem používáte hrnec bez nasazeného víka, a můžete v něm smažit cibulku, restovat zeleninu....
- Pečení (Bake) 25-50 minut, 125-140°C. Využijete na slané i sladké pokrmy.
- Sterilizování (Sterilize) 1 minuta až 4 hodiny, 103-105°C. K sterilizaci všech druhů sklenic.
Úspora elektrické energie cca 60%, úspora času 40%, digitální ovládací panel
Orientační doba přípravy potravin - fazole 32 minut, maso cca 24 minut, příprava koláče trvá zhruba 30 minut, rýže - 1 - 3 porce 5 minut, těstoviny 3 minuty, polévka 21 minut, vývar z kostí 30minut, ovesná kaše 20 minut.
Kód produktu | 9003898513028 |
Výrobce: | First |